26/5 - 2019

DJ BIZ Intro
 

På Comwell Hvide Hus den 12. juni.

Du overvejer at blive freelancer/selvstændig, men er det noget for dig? Hvordan arbejder man, når man går solo, og hvordan undgår man begynderfejlene? Bliv klogere på 4 timer i DJ.

Hvornår skal du være freelancer, og hvornår skal du være selvstændig - og er der i det hele taget forskel på de to koncepter? Det kan du blive klogere på i løbet af de fire timer, BIZ Intro kurset varer.

Her kan du komme nærmere en afklaring af, hvorvidt en tilværelse som freelancer eller selvstændig er noget for dig. Vi taler om vigtigheden af at gøre det gode forarbejde - og hvordan du gør det - og hvordan du undgår de største faldgruber undervejs.

Vi taler om skat, moms, vigtigheden i at lægge et budget og kommer med gode råd til, hvordan du kan finde frem til den pris, der er rigtig i din forretning.

Vi taler også om salgsarbejdet, om netværk - og om de spørgsmål, der dukker op undervejs.


Arrangementet ligger i vores kalender, hvor man også kan booke plads:https://journalistforbundet.dk/event/djbiz-intro-6


Hvis I har spørgsmål, siger I bare til, og derudover håber jeg meget, at I kunne have lyst til at hjælpe med at sprede budskabet.

 

19/5 - 2019

Hidtil har det været en udfordring for DJ, at kunne nå medlemmer i hele landet med arrangementer.

 

DJs webinarer er for alle DJs medlemmer. Uanset bopæl og faglighed. Og vi optager webinarerne, så de også kan følges på tværs af tid.

 

På denne side linker vi til alle DJs kommende  webinarer:

https://journalistforbundet.dk/kommende-webinarer

 

Vi har 5 webinarer klar inden sommerferien:

Sådan forhandler du løn for dit studiejob – Claus Iversen/Forhandlingschef DJ

Forstå dine brugere – Lars K. Jensen og Casper Klenz-Kitenge

Introduktion til InDesign – Kåre Bjørn Jensen/Jensens Kurser

Skab værdi for dine brugere – Lars K. Jensen og Casper Klenz-Kitenge

Videooptagelse med mobilen – Jon Rytter/smartphonevideo.dk

 

 

Årets vinder af Marenprisen: Marie Bergmann fra DR Nordjylland for “Drabet på købmanden” og afsløringen af svigt på opholdsstedet Hjorthøjgård (Foto: René Schütze)

Udtalelse Maren komiteen

14/03-2019

Komiteen bag Maren-prisen, den kollegiale hædersbevisning i Dansk Journalistforbunds kreds 6, vedtog 7. februar 2019 at tildele journalist Marie Bergmann, DR Nordjylland, prisen for hendes arbejde i forbindelse med DR's dækning af den tragiske sag om drabet på købmanden i Suldrup.
Begrundelsen var, at Marie Bergmann havde leveret "en journalistisk indsats og et journalistisk produkt, der er lige så solidt, som det er flot," som det blandt andet hed. "Nyhederne om det tragiske drab gik landet rundt, og mange undrede sig over, hvordan det dog kunne ske. I hvert fald i en kort tid. For så bevægede verden og medieverdenen sig videre, og tragedien stod tilbage. Men den stod ikke alene. For du blev også stående med din undren og med dine spørgsmål," hed det videre.
I talen ved overrækkelsen 9. marts beskrev komiteen en lang række væsentlige aspekter, som var blevet afdækket, og nævnte i den forbindelse også Socialtilsyn Nord. Det hed, at tilsynet "som skulle have kontrolleret opholdsstedet, ikke havde gjort det".
Komiteen er blevet gjort opmærksom på, at Pressenævnet 26. februar offentliggjorde en kendelse, hvori det slås fast om en dokumentarudsendelse om sagen, at DR's gengivelse af tilsynsmyndighedens udtalelser (om hvad man havde foretaget sig) "ikke var retvisende". Havde komiteen ved prisfesten 9. marts været bekendt med nævnets kendelse, ville vi ikke have omtalt tilsynsmyndigheden med de nævnte ord, som ifølge kendelsen ikke er dækkende for det faktiske forløb. Komiteen beklager dette.
Netop dette aspekt var imidlertid på ingen måde afgørende for valget af Marie Bergmann, hvis indsats komiteen fortsat finder fuldt og helt berettiger til Maren-prisen.

04/03-2019

Hvem løber med den nordjyske hæder i år? 

Lørdag den 9. marts uddeles årets journalistiske hæderspris, Marenprisen, ved en fest i Restaurant Papegøjehaven i Aalborg. 

Arrangementet, der finder sted i forlængelse af årets generalforsamling i DJ’s kreds 6, begynder kl. 17.30
Igen vil kredsen være vært ved en hyggelig festmiddag. Aftenen indledes med spisning inden selve prisfesten går i gang.
Marenprisen tildeles et medlem af DJ for en bemærkelsesværdig, særlig eller vedholdende journalistisk indsats i DJ Kreds 6 Nordjylland i det foregående kalenderår.
I år har priskomiteen modtaget 13 indstillinger, som ses herunder. 
Kom og vær med til en festlig aften i gode kollegers lag og find ud af, hvem, der bliver modtager af årets Marenpris.

1. Journalist Per Harder og fotograf Per Frank Paulsen, TV2Nord, er indstillet af Birgit Rostrup for deres indslag og artikler om Boreplatforme uden kontrol.

2. Per Harder Højbjerg og Per Frank Paulsen, TV2Nord, er indstillet af Lisbet Christensen for deres nyhedsserie ”Når psykisk syge dræber”.

3. Pressefotograf Hans Ravn, NORDJYSKE Medier, er indstillet Allan Vinding Sørensen for videoindslaget og longreadartiklen Issvømmeren.

4. Journalist Zita Hvid fra TV2 Nord er indstillet af Mogens Jørgensen for hendes mangeårige nærværende portrætter af Nordjyder, senest i portrætserien Punk for Punkt.

5. Fotograf Claus Søndberg fra Nordjyske er indstillet af René Schütze for sin altid kreative og inspirerende måde at udføre det fotografiske arbejde på.

6. Redaktionen på TV2Nord er indstillet af Mette Kristensen for Hvalen i Hobro - en vedholdende holdindsats.

7. Michael Eskebjerg Goddiksen fra DR Nordjylland er indstillet af Gitte Sørensen for projektet Mens vi venter på den tredje Limfjordsforbindelse.

8. Helle Madsen, Caspar Birk og Lars Teilmann, NORDJYSKE Medier, er indstillet af Tune Kristensen for “De unge knækker”. Projektet bestod af artikler til NORDJYSKE Stiftstidende og til NORDJYSKE Plus samt tv-indslag til 24NORDJYSKE.

9. Jens Otto Barsøe er indstillet af Carsten Randers for at have udviklet og drevet den Nordjyske Podcast Ripodsten gennem de seneste to år.

10. Marie Bergmann, DR Nordjylland, er indstillet af Mette Rask Bendtzen for ”Omstridte opholdssteder” (”Drabet på Købmanden”) ved Marie Bergmann, DR Nordjylland og DR’s Undersøgende Redaktion.

11. Journalist Carsten Tolbøll fra Morsø Folkeblad er indstillet af Lars Bang Bertelsen for hans generelle dækning af lokalpolitik i Morsø Kommune og især hans fornemme behandling af den såkaldte ”chefsag”.

12. Robert Bedsted, TV2Nord, er indstillet af Niels Gorm Andersen for projektet ”De Døde”, der blev offentliggjort på TV2 Nords TV-kanal og digitale platforme i julen 2018.

13. Vognreporter Christine Nørgaard fra DR Nordjylland er indstillet af Heidi Trillingsgaard for sine radioreportager i P4 Nordjylland. 

01/3-2019

Ny hjemmeside, nyt design

Velkommen til kredsens "nye" hjemmeside. Bestyrelsen har valgt en hjemmesideløsning, der er baseret på CMS (Content Management System). Det har  vi gjort, fordi vi af flere års erfaring har oplevet, at DJ's system er for omstændig i forhold til denne. 

Den nye hjemmeside har været længe undervejs, alt for længe. Vi har i 2018 forsøgt med flere løsninger, men ingen af de foreslåede har været attraktive, hverken i form af indhold eller pris.

I 2018 har vi benyttet os flittigt af emails til information. Desuden har vi en lukket Facebook-gruppe, hvor halvdelen af kredsens medlemmer har valgt at være med.

 

27/2-2019

Kredsformand genopstiller ikke

Bestyrelsen i DJ Kreds 6 Nordjylland håber, at du har sat kryds i kalenderen ud for lørdag den 9. august. Forud for generalforsamlingen i Aalborg skal vi oplyse, at kredsformand Allan Gregersen af private årsager IKKE genopstiller.

- Der er tale en uproblematisk situation i denne forbindelse. Allan har tidligere meddelt bestyrelsen, at han kun ønskede at genopstille, hvis helbredet talte for det. Det er så ikke tilfældet, siger Henrik Louis Simonsen, der er næstformand i kredsbestyrelsen.

Det kan nævnes, at bestyrelsen arbejder på en løsning til en erstatning på formandsposten, ligesom deltagerne i generalforsamlingen naturligvis kan foreslå kandidater til denne og andre poster.

- Vi ser frem til en god generalforsamling, hvor vi håber, at debatlysten endnu en gang er stor, understreger Henrik Louis Simonsen.

Mvh

Bestyrelsen

19/2-2019

Så er det tid til generalforsamling og Marenfest!

Medlemsdemokrati i praksis

Så er det tid til at prøve medlemsdemokratiet i Kreds 6 i praksis. Vi indkalder hermed til den årlige generalforsamling, hvor vi blandt andet skal vælge den ny kredsbestyrelse - og har du lyst til at prøve kræfter med bestyrelsesarbejdet, er det chancen for også at kandidere til et arbejde, der både er spændende, udviklende og udfordrende.

Generalforsamlingen foregår i Papegøjehaven i AKKC lørdag den 9. marts klokken 15.00 forud for den store Marenfest ligeledes i AKKC. 

Af hensyn til middagen vil vi gerne have din tilmelding til enten generalforsamlingen eller Marenfesten eller begge dele senest 
- tirsdag den 5. marts 2019 kl. 12.00.

https://www.conferencemanager.dk/K6090319