Den journalistiske værktøjskasse (og Kjeld) flyttede fyret

“Da så også CNN og BBC ringer. Der er det fandme for vildt! Sådan en oplevelse får jeg ikke igen!”
 
Det var en særdeles veloplagt Mette Ring, journalist, kommunikationsmedarbejder og Maren Pris vinder, der torsdag aften fortalte medlemmerne af Kreds 6 om, hvordan man flytter et fyr - så hele verden følger med.
 
En process, hvor hun både fik rollen som “mutter skrap” overfor pressen, der i øvrigt fik kærlig ros for godt samarbejde, men også måtte løse tekniske og logistiske opgaver i et væld “Hvordan får man liiiiiiiig internet på toppen af en klit …,” fortalte hun.
 
Men hvor hun også fik glæden af at se det hele flaske sig og kunne konstatere, at opgaven som den der skulle få historien fortalt, først og fremmest lykkedes, fordi hun kunne bruge sin journalistiske værktøjskasse.
“Blandt andet havde jeg ikke meget forstand på Facebook, men jeg tænkte, at nyhedskriterierne måtte kunne bruges - og det virkede,” fortalte Mette Ring, der hurtigt fik masser af trafik på facebooksiden.
Ikke mindst Murer Kjeld var i centrum og viste sig som noget af en mediedarling: “Simpelthen fordi han bare var sig selv - Kjeld fra Lønstrup,” sagde Mette Ring med et varmt smil.
 
Tallene taler da også for sig selv, for det er blevet til godt 3.000 omtaler på verdensplan, og et reach på 1.273.011.152, fortæller tal fra Infomedia.
Mette Ring konkluderede til sidst, at hun næppe ville få sådan en opgave igen.
 
“Men jeg er klar, hvis det sker!”